BRODAS BROS A ARTÉS

31 de Mar

Avui hem estat de sort al poble. A través del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona, hem aconseguit que la Clara Pons i la Berta Pons, dues de les integrants del grup Brodas Bros. ens hagin fet una visita als alumnes de 3r d'ESO de l'IES Miquel Bosch i Jover.

La Berta i la Clara, professionals de la dansa contemporània, han fet un recorregut per la seva trajectòria professional a dalt dels escenaris i a peu de carrer, on van començar a ballar, quan eren adolescents, els seus primers passos de hip-hop.

La companyia Brodas Bros es crea l'any 2006 quan els germans Pol i Lluc Fruitós, des dels seus inicis amb les germanes Clara i Berta Pons, després de nombroses actuacions i workshops, decideixen donar un nom a tota la feina que dirigeixen. La Clara i la Berta s'integren en aquesta companyia catalana de dansa i cultura urbana representant la part femenina del hip hop. La seva passió pel ball comença des de petites amb la dansa clàssica (Royal Academy of Dance), Modern jazz i Tap. Més tard descobreixen la dansa contemporània. La seva formació professional en el hip hop s’inicia en llargues estades a Los Angeles (EE.UU), Londres, Japó i París. Han viatjat arreu del món a la recerca dels orígens d'aquesta cultura i han realitzat actuacions al Japó, França, Alemanya, Portugal i Suïssa. També han realitzat gires i impartit tallers a Amèrica del sud (Paraguai, Uruguai i Brasil), Amèrica central (Hondures, Haití i República Dominicana), Àfrica (Guinea Equatorial) i Orient Mitjà(Amman i Beirut). Han impartit classes al “Cirque du Soleil” (Saltimbanco i Corteo) i a l’Institut del Teatre de Barcelona. Els seus espectacles són "Hiphop Dansa urbana", "IVA inclòs", "Raindú", “Hipstory” o "Brodas Bros". Aquest últim, estrenat l’any 2010 al Teatre Victòria de Barcelona -on va tenir més de 25.000 espectadors- i posteriorment representat al Teatro Compac de la Gran Via de Madrid, ha estat l'espectacle de dansa urbana de gran format amb més repercussió a nivell estatal. La seva última creació és “Concierto Concepto” estrenat oficialment a Barcelona dins el Festival GREC 2012 i que posteriorment es presentàen temporada al "Mercat de les Flors" i en el “ Teatre Coliseum “. La companyia Brodas Bros ha participat en molts esdeveniments de Barcelona com el Sonar, La Mercè, la cavalcada dels Reis Mags, l’Hipnotik Festival, The Brandery, La Maratóde TV3... També han aparegut en vídeo clips de Chambao, Toni Santos, Jordine Taylor... així com en diversos anuncis televisius i pel·lícules, com: “La máquina de bailar” (Santiago Segura), “Yo soy la Juani” (Bigas Luna) i “El sexo de los ángeles” (Javier Villaverde). En aquesta última obren amb un número exclusiu de Brodas Bros amb el protagonista Álvaro Cervantes.

Imag5165 01


0 Comentaris